piątek, 25 października 2013

MRĄGOWO "Kalino Malino Czerwona Jagodo" podczas Teatru Polska

W Mrągowie polecamy bar mleczny "Przecinek" i piekarnię "Piecki". Zjedliśmy tu najlepsze ciasto czekoladowe. Cała ekipa Kalino jest pod wrażeniem delikatności musu w połączeniu z chrupkim spodem.

babka ziemniaczana
pieczeń wołowa z sosem grzybowym i kopytkami

zupa cebulowa
najlepsze ciasto czekoladowe
galaretka w cukrze




wtorek, 15 października 2013

LUBLIN Kalino Malino Czerwona Jagodo w Teatrze Starym

Do Lublina jeździmy ze spektaklami od ładnych paru lat. Za każdym razem stołujemy się w Mandragorze (Rynek 9, Stare Miasto). Szczególnie polecamy: rosół szafranowy z kołdunami, żydowski kawior (wątróbka z cebulą, jajkiem i orzechami), gęsie pipki w formie gulaszu oraz cymes (podsmażana marchewka z miodem i rodzynkami).
















piątek, 13 września 2013

OBORNIKI "Kalino Malino Czerwona Jagodo" podczas Teatru Polska

Cukiernia Królewska Kilian. Oborniki Wielkopolskie, Rynek 5.

Szczególnie polecamy idealne kremowe ciasto z bezą i ajerkoniakiem. Warto również skosztować jogurtowe z kawałkami owoców oraz orzechowe. Jedyne miejsce w Obornikach, gdzie można spokojnie usiąść z ciastkiem i kawą i oddać się lekturze. Wrócimy tu!


GNIEZNO

Podczas trasy spektaklu "Kalino Malino Czerwona Jagodo" po Wielkopolsce, udało nam się dotrzeć do Gniezna. Przy katedrze mieści się restauracja "Za drzwiami". Polecamy ozory wołowe w sosie chrzanowym i marynowane w ziołach polędwiczki wieprzowe podane z konfiturą z czerwonej cebuli w towarzystwie opiekanych ziemniaczków i lekko słodkiej, nie za słonej, z delikatnym akcentem koperkowym mizerii.




niedziela, 8 września 2013

JAROCIN "Kalino Malino Czerwona Jagodo" podczas Teatru Polska

żeberka wieprzowe z sosem śliwkowym, kopytka i kapusta zasmażana - Pinacolada, ul. Śródmiejska 25 Jarocin

maślanka naturalna "Śrem" dostępna w sklepach na terenie Wielkopolski


piątek, 6 września 2013

GOSTYŃ "Kalino Malino Czerwona Jagodo" podczas Teatru Polska

Kongregacja Oratorium św. Filipa Neri w Gostyniu, Sanktuarium Świętogórskie

W tym miejscu nie znajdziecie klasycznego menu. Można tu zjeść przepyszny obiad przygotowany z lokalnych produktów. Należy wcześniej umówić się na posiłek z pracownikami klasztoru, którzy są niezwykle otwarci i gościnni.



Delikatna, dobrze wypieczona, soczysta,  rozpływająca się w ustach golonka z ziemniaczkami. Kompot z dyni i kompot z jabłek.